Balaguer impulsa un Pla d’actuacions per protegir el monestir de Santa Maria de les Franqueses

22/04/2021

El pla actual fa una radiografia de l'estat de l'edifici i defineix les accions a seguir a curt i mig termini per consolidar-lo. Aquest és un pas previ al Pla Director per l’espai

La Paeria de Balaguer ha dut a terme un Pla d'actuacions per preservar el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses. "El pla fa una radiografia de l'estat actual de l'edifici i defineix les accions, el full de ruta a seguir a curt i mig termini per consolidar-lo i perquè les actuals afectacions no vagin a més", segons ha explicat el paer de Cultura, Arnau Torrente.

 

Es tracta d'actuacions "molt tècniques", segons el mateix Torrente, que parla, per exemple, de "treballs a la façana o el fet de poder tancar les obertures del monestir perquè no entrin ocells al seu interior".

 

El pla també recull les actuacions fetes els últims anys i des de la Paeria consideren que aquest és el pas previ a l'elaboració del Pla Director del monestir de Santa Maria de les Franqueses i el seu entorn, que ha d'acabar definint l'ús que es vol donar al monument cistercenc però també el seu entorn. Segons Torrente, "haurem d'acabar decidint entre tots què volem que sigui Santa Maria de les Franqueses”.

 

El Pla d'actuacions s'ha presentat aquesta setmana a l'Associació Amics del Cister de Santa Maria de les Franqueses i a la Parròquia de Santa Maria com a usufructuaris de l’espai en el marc d'un acte que ha tingut lloc a l'Espai didàctic Prim Bertran.

 

 

Infolleida