Balaguer prepara un Sant Jordi a prova de Covid a la Plaça Mercadal

15/04/2021

Durant la setmana cultural de Sant Jordi s'inaugurarà també el segon Balcó Il•lustrat, que estarà dedicat a Teresa Pàmies

La Paeria de Balaguer concentrarà aquest any la celebració de Sant Jordi a la plaça del Mercadal. Allà s'hi faran els diferents espectacles i també hi haurà les parades dels llibreters i els floristes que ho desitgin. La mesura s'ha pres per poder controlar els accessos i evitar aglomeracions.

L'acte de presentació s'ha fet aquest dimarts i en ell el paer de Cultura, Arnau Torrente, ha parlat justament d'un Sant Jordi diferent, que es viurà a la plaça per mantenir les distàncies de seguretat. Torrente ha recordat que el programa inclou també un especial de Ràdio Balaguer durant el matí, per parlar amb els protagonistes de la jornada, i a la tarda un espectacle infantil i presentacions de llibres.  

Per la seva banda, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que s'ha consensuat amb les associacions de comerciants el fet de centralitzar l'activitat en un mateix punt, permetent d'aquesta manera complir millor les mesures de seguretat, amb un control dels accessos similar al que es va dur a terme per la Fira de Santa Llúcia. 

El Paer també ha repassat els actes paral·lels que s'han programat, com la representació d'un espectacle a les llars d'infants, que aquest any serà exclusiu per aquests centres per respectar les bombolles, i una altra activitat que es farà a l'espai del Parc de la Transsegre, adreçada a infants a partir de P4 i cicle inicial. 

Jordi Ignasi Vidal ha cridat a la responsabilitat de la ciutadania per respectar les normes que s'estableixin a la plaça. Ha recordat que s'hi podran trobar unes 20 parades i que no tancaran al migdia per facilitar la circulació de persones. 

Arnau Torrente ha explicat que el mateix dia de Sant Jordi s'inaugurarà el mural dedicat a Teresa Pàmies dins del projecte “Balcons il·lustrats”. Un cop presentat, s'activarà la consulta popular per saber quins han de ser els següents personatges il·lustres de Balaguer que han de ser immortalitzats.

Tota la programació es pot trobar ampliada al web de la Paeria santjordi.balaguer.cat

 

Infolleida