Bellcaire d'Urgell promociona el comerç a Firabell una altra vegada presencial

27/09/2021

Va comptar amb més de setanta expositors, uns quaranta de locals

Bellcaire d’Urgell es va vestir ahir de gala per celebrar la cinquena edició de Firabell, certamen que va recuperar la presencialitat i que està dedicat al comerç, la indústria, l’artesania i els productes de proximitat. Durant tot el dia, la fira va rebre una alta afluència de visitants. L’alcalde, Jaume Montfort, va destacar que “Firabell és una expressió del dinamisme, el treball, la il·lusió i l’esforç del poble de Bellcaire”, i va afirmar que “es tracta d’una mostra ja consolidada, una cita de referència dels productes agroalimentaris de la zona”.

L’encarregat d’inaugurar el certamen va ser el delegat del govern a Lleida, Bernat Solé, que va posar en relleu “el teixit comercial i associatiu del municipi”, així com “el producte de proximitat, la bona restauració, el turisme i la memòria històrica de Bellcaire”. Al principi havia de ser el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, l’encarregat d’inaugurar la fira, encara que va excusar la seua presència perquè el Govern va modificar l’agenda del cap de setmana després de la detenció de Carles Puigdemont a Sardenya. La fira va comptar amb més de setanta expositors, dels quals uns quaranta eren locals.

Els encarregats d’obrir les activitats van ser els Trabuciares de Solsona, que van oferir una trabucada a la plaça Major, davant de l’ajuntament, on hi havia una exposició amb seixanta-cinc vehicles clàssics, entre els quals hi havia trenta unitats de Ford Mustang. Altres activitats de la jornada van ser una cuina solar en acció, una demostració de destil·lar plantes medicinals amb alambí tradicional de coure, un concurs de melmelades i un altre de menjar síndria, un taller pràctic de desossar i tallar carn de corder i conill, una degustació de vins, així com diferents accions teatrals itinerants amb la companyia Alea Teatre i jocs de fusta per als més petits.

Per dinar, els assistents van poder degustar picadillo de Bellcaire supervisat pel cuiner Sergi de Meià..

Les autoritats també van visitar l’extensa exposició d’eines antigues del camp que té el veí Ramon Teixidó als baixos de casa seua. Divendres, Bellcaire va oferir l’espectacle L’home orquestra de Peyu com a activitat prèvia a la fira.

SEGRE.COM