Bellcaire d’Urgell promociona el seu comerç, indústria, artesania i producte de proximitat a la cinquena edició de Firabell

22/09/2021

Se celebrarà el dia 26 de setembre i comptarà amb degustacions, activitats d’esbarjo, exposicions, tallers i mostres de tota mena

El vicepresident Ferran Accensi, acompanyat de l’alcalde de Bellcaire d’Urgell, Jaume Montfort, i del primer tinent d’alcalde, Jofre de Juan, han presentat aquest dimecres, a la sala de premsa de la Diputació de Lleida, la cinquena edició de Firabell, la fira del comerç, la indústria, l’artesania i els productes de proximitat que se celebrarà a Bellcaire d’Urgell el 26 de setembre.

 

La fira donarà el tret de sortida a les 10.00 hores, amb la inauguració oficial, a càrrec  del conseller d’Educació, Josep González Cambray, seguit d’una trabucada, a càrrec dels Trabucaires de Solsona, a la plaça Major.

 

A les 12.00 hores, a l’estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida, es durà a terme l’activitat Diàlegs sobre els oficis de la carn i taller pràctic de desossar i tallar diferents parts del corder i el conill, dirigit per Vicenç Mor, coordinador i formador de la Fundació d’Oficis de la Carn.

 

Durant tot el matí, el recinte firal també acollirà activitats com Cuina solar en acció, a càrrec de Manolo Vilchez; una demostració de destil·lació de plantes medicinals amb alambí tradicional de coure, a càrrec de Roser Casellas; un concurs de melmelades; degustació de civet de porc senglar; estand de l’associació de caçadors de Bellcaire; accions de carrer amb Alea Teatre pel recinte firal; dinar de picadillo de Bellcaire supervisat pel cuiner Sergi de Meià; concurs de menjar síndria, i tast de vins; i estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida.

 

Ferran Accensi ha destacat la importància de la promoció del producte propi, “especialment en una zona agrària que també treballa el sector de la ramaderia i el de l’elaboració dels productes”, on aprofitant la fira “es faran una sèrie de degustació de productes i d’altres activitats”.

 

De la seva banda, Jaume Montfort ha remarcat que aquesta és una fira que la gent se l’ha feta seva des de la primera edició, i en la qual participa tota la comunitat educativa de Bellcaire. En aquest sentit, ha manifestat que “aquesta és una fira que va néixer amb l’objectiu de pujar l’autoestima dels pobles, demostrant que un poble qualsevol és capaç de fer coses grans”. Per això, afegeix “la vàrem encarar a potenciar el comerç i la indústria de Bellcaire”.

 

Paral·lelament, es podrà visitar una mostra sobre la piràmide alimentària adreçada als infants. Hi haurà jocs de fusta gegants; una mostra d’oficis artesans; una exposició de vehicles clàssics; la concentració de Ford Mustang; una exposició d’eines del camp a casa de Ramon Teixidó, o una exposició sobre les Brigades Internacionals a la Guerra Civil.

 

Com a activitats complementàries, s’han inclòs la representació de L’home orquestra, amb Peyu, al poliesportiu municipal (divendres, 24 de setembre, a les 21.00 hores), i un sopar vigília de fira a la plaça del Mercat (dissabte, dia 25 de setembre, a les 21.30 hores).

 

La fira comptarà amb 72 expositors, dels quals 42 són del municipi. A més, en la concentració de Ford Mustang, s’espera que n’hi participin una quarantena, a més d’un nombre indeterminat de cotxes antics d’abans de 1930.

 

L’organització preveu que hi assisteixin prop de 3.000 persones en un espai expositiu que estarà ubicat al centre del poble amb la plaça Mercat i la plaça Major com a nuclis de referència.

 

Infolleida