Castelló de Farfanya té l'únic alcalde àrab d'Espanya

31/05/2019

Va aconseguir cinc dels set regidors que formen el consistori

Omar Noumri serà el primer alcalde d’origen àrab de Castelló de Farfanya. També ho serà de Catalunya i Espanya (a excepció de Melilla, on hi ha hagut almenys un alcalde president àrab). Diumenge passat va aconseguir el 64% dels vots dels veïns de Castelló i 5 regidors dels set que formen el consistori. “Uns números que suposen una gran responsabilitat i m’obliguen a ser realista i treballar per millorar el meu poble.” Noumri va assegurar que l’objectiu del nou equip de govern és treballar per evitar la despoblació del municipi i col·locar Castelló al mapa.

“Som un municipi pioner en tolerància, integració i inclusió però hem d’anar més enllà i fer polítiques que beneficiïn el municipi des de tots els sectors.” La majoria absoluta li facilitarà la governabilitat durant els propers quatre anys. No obstant, va assegurar que buscarà consensos amb l’oposició “pel bé del poble i el benestar dels veïns”.

“La nostra candidatura és Unim Castelló i això serà el que buscaré: aconseguir el màxim de consens per remar tots junts.”

A més, la formació aspira a implementar polítiques que ajudin a potenciar l’agricultura, el benestar de la gent gran i la joventut de la població, entre altres reptes a afrontar durant aquest mandat.

Noumri treballa actualment de guia turístic al poble. Demà mateix té programada una visita encara que desconeix l’hora. “Em truquen directament i ho concertem”, va dir. Un ofici que li agrada i que “ara mateix faig de manera altruista”.

Va nàixer a Algèria fa 27 anys encara que té arrels a Castelló des de fa més de 300 anys, assegura. És historiador i ha treballat com a docent al col·legi Terraferma de Lleida i en un de concertat de Barcelona.

A més, ha sigut tres anys jutge de pau i confia que sigui compatible la seua tasca com a alcalde amb la seua afició de guia turístic.

SEGRE.COM