Celler Montsec i La Palanca entreguen els IVPremis Espinjoladorsi Espinjoladoresde l’any

28/11/2022

El guardós’emmarca en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, que aquest any s’ha pogut tornar a celebrar amb normalitat, després de la pandèmia

Celler Montsec(Agropecuària d’Artesa de Segre SCCL)i la revista local La Palanca han fetentrega, aquest divendres 25 de novembre, dels premis Espinjoladorsi Espinjoladoresde l’any. Un guardó que premia persones o entitats vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi, que han destacat al llarg de l’any, en aquesta ocasió, del 2022.

EI premi rep el nom del verb Espinjolar, que és l’acció de punxar la bóta del primer vi de la collita, és a dir, la bóta del vi novell. També fa referència al fet de ser el primer, d’empènyer o destacar en algun camp.

En aquesta nova edició s’han mantingut les 5 categories de l’any passat: categoria jove; individual; col·lectiva; d’honor i cooperatiu. Els guanyadors han estat els següents:

CATEGORIA JOVE(2 premis):

Equip de bàsquet infantil femení del CENG. Per guanyar el Campionat de Catalunya Interterritorial de bàsquet de la temporada 2021/2022, després de vèncer el Barça a la final.

Grup de 8 alumnes de Batxillerat de l’Institut Els Planells. Per obtenir una qualificació de 9 o més a les Proves d’Accés a la Universitat en el curs 2021/2022, després de superar també el Batxillerat amb qualificacions excel·lents.

CATEGORIA INDIVIDUAL:

Francesc Guillaumet i Pijuan. Per dirigir amb èxit el diari La Manyana, degà de la premsa lleidatana, on sovint hi podem llegir interessants i acurats articles sobre Artesa de Segre i Comarca.

CATEGORIA COL·LECTIVA (2 premis):

Club Esportiu Artesa de Segre. Pels seus 100 anys d’història, durant els quals ha promogut la pràctica i els valors de futbol, a més de difondre el nom d’Artesa de Segre arreu deCatalunya.

Orfeó Artesenc. Pels seus 50 anys d’història, durant els quals ha promogut lapràctica i els valors del cant, a més de difondre el nom d’Artesa de Segre arreu deCatalunya.

CATEGORIA D’HONOR:

Joan Caubet i Feliu. Pels seus 40 anys de voluntariat al capdavantde l’associació de Protecció Civil, amb total implicació i predisposició en les tasques de servei a la comunitat.

CATEGORIA COOPERATIU:

Josep Pedrós i Vilaseca. Pel seu compromís i dedicació a la Cooperativa d’Artesa de Segre, on ha treballat amb rigor i estima cap a la casa i per la professió.



Infolleida