Cloenda dels cursos d'alfabetització 'Lletres per a tothom' a Balaguer i Artesa de Segre

16/04/2021

El dimarts dia 30 de març es van finalitzar els cursos d'alfabetització en català “Lletres per a tothom” a Balaguer i a Artesa de Segre, organitzats per l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

Es tracta d'uns cursos de català de 65 hores als quals van assistir un total de 30 persones de  diferents nacionalitats, residents als municipis de  Balaguer i d’Artesa de Segre. Un 35% d'aquestes persones no estan alfabetitzades. Totes elles han aprofitat el curs com una oportunitat per aprendre a parlar i escriure en català, i en finalitzar se’ls ha lliurat un diploma d’aprofitament.

En el lliurament dels diplomes hi van participar el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i la consellera comarcal de l’àrea de Serveis Socials, Anna Maria Calvís, a Artesa de Segre i Balaguer, respectivament.

Aquests activitats formatives s'emmarquen en les actuacions del servei de primera acollida del Consell Comarcal de la Noguera i tenen com a objectiu promoure l'autonomia i la igualtat d'oportunitats de les persones immigrades a través del coneixement de les llengües oficials, el funcionament de la societat d'acollida i el seu marc jurídic i laboral. Des del Consell Comarcal se’n fa una valoració molt positiva, atès que aquests cursos són una eina efectiva que afavoreixen la integració en l’entorn on viuen aquestes persones nouvingudes.

 

 

Infolleida