Cristina García Serrano, infermera del CAP Balaguer, rep el Primer Premi a la Innovació en Gestió de la Vacunació a l’Atenció Primària de Salut 2020

18/11/2020

El Premi, que té una dotació econòmica de 3.000 euros, ha estat atorgat en el marc dels III Premis Sanofi Pasteur-AIFICC-CAMFIC a l’estudi ‘Determinación de la vacunación e inmunización en sujetos con enfermedad inflamatoria intestinal, tras una intervención informativa a los profesionales’

L’estudi de Cristina García s’ha dut a terme a Lleida entre pacients adults diagnosticats de malaltia inflamatòria intestinal i té com a objectiu principal determinar la vacunació i la immunització correcta d’aquest tipus de pacients. Cristina García va engegar aquest projecte, juntament amb les seves companyes Pepi Estany i Glòria Mirada, també infermeres de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a Lleida i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i en col·laboració ambla Unitat de Suport a la Recerca de Lleida i la Fundació IDIAP Jordi Gol.

La malaltia inflamatòria intestinal i la de Crohn són malalties cròniques moltdiscapacitants, que provoquen una important alteració del sistema immunitari i una predisposició a les malalties infeccioses. És per aquest motiu que la vacunació en aquest col·lectiu és de vital importància.Els resultats de la investigació es poden començar a implementar ja de manera immediataen la pràctica diària en atenció primària.

 

Tercer Premi  per a un projecte de millora de la vacunació antigripal

Paral·lelament, i també en el marc dels III Premis Sanofi Pasteur-AIFICC-CAMFIC, han estat igualment reconegudes amb el Tercer Premi Meritxell Cunillera Batlle, Encarna Domènech Bonilla i Mònica Guillén Mesalles, de l’Equip d’Atenció Primària Les Borges Blanques. El seu projecte tracta sobre la millora de la vacunació antigripal a les institucions adscrites a l’atenció primària de Lleida per acabar amb l’infraregistre i garantir la seguretat dels pacients.

Infolleida