Denuncien la falta de manteniment i conservació de l'EMD de St. Josep de Fontdepou

20/08/2018

Els veïns d'aquest nucli reclamen millores des de fa anys

La porta d’un transformador de la llum sense candau, carrers bruts i en mal estat o cloaques tapades amb pedres per evitar accidents. Són algunes de les mancances de Sant Josep de Fontdepou, una Entitat Municipal Descentralitzada que depèn de l’Ajuntament d’Àger.

Fa anys que els veïns d’aquest nucli es queixen d’aquestes i d’altres carències com la falta de cobertura telefònica o els talls prolongats en la llum i el subministrament d’aigua.

La urbanització va ser recepcionada pel municipi d’Àger al 2007, i des de llavors el manteniment per part de l'ens municipal ha arribat amb comptagotes.

Moltes parcel·les com estan plenes de vegetació i no s’ha buidat el sotabosc en molt de temps amb el risc que suposa tenint en compte que l’àrea està declarada com a zona d’alt risc d’incendi.

Els veïns també posen de manifest la perillositat de la carretera C-12 que separa el poble. Molts d’ells es veuen obligats a creuar-la per arribar a les illes d’escombraries ja que només es van ubicar a la part alta de la població obviant una estructura creada expressament per aquesta finalitat a la zona baixa.

A més a més fa 12 anys que l’aigua arriba a les cases amb una mànega provisional per un taponament a la canonada principal que encara no s’ha solucionat.

El dia 6 d’agost, els veïns van mantenir una reunió amb l’alcalde d’Àger amb resultats estèrils.

Ara esperen que en ple que es celebrarà aquest proper dilluns siguin ateses definitivament les seves reivindicacions. En cas contrari preveuen més protestes i mobilitzacions.

Joan Llompart