El Consell d’Alcaldes de la Noguera aprova un manifest de suport a la pagesia

09/08/2017

La dura crisi de preus que travessa el sector de la fruita dolça és el motiu d’aquest manifest que també s’ha aprovat al Ple del Segrià

El Consell d’Alcaldes de la Noguera ha aprovat, aquest dimecres, un manifest a favor de la pagesia. La crisi de preus que pateixen els productors de fruita dolça durant aquesta campanya ha motivat la convocatòria del ple, de caràcter extraordinari, amb l’aprovació del manifest com a únic punt del dia. Amb aquest gest es pretén donar suport a aquest sector que ha vist com els intermediaris s’han beneficiat del veto del mercat rus, d’ara fa tres anys, contribuint a què el preu de venda de la fruita sigui inferior al cost de producció.

 

El manifest demanarà al Ministeri d’Agricultura i a la Conselleria d’Agricultura que instin la Comissió Europea a retirar de manera immediata unes 40.000 tones de préssecs i nectarines. També vol implementar la possibilitat de retirada en verd i valorar les arrencades subvencionades, entre altres punts.

 

El mateix ple també s’ha repetit al Consell Comarcal del Segrià. Cal recordar que les comarques de Lleida concentren el 86% de les superfícies de préssecs i nectarines de tot Catalunya.

Anna Berga i Oriol Gordillo