El GAL Noguera-Segrià Nord promociona el producte local amb la Cúpula GUSTUM 

17/05/2019

El Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord va instal·lar la cúpula Gustum al col·legi Àngel Guimerà de Balaguer, que va rebre la visita de més de 90 alumnes de l’escola Àngel Guimerà, l’escola La Noguera i l’escola Pia.

Un dels objectius de l’estratègia 2014-2020 del GAL Noguera Segrià Nord és millorar la transformació i la comercialització dels productes agroalimentaris locals. Per tal de sensibilitzar la població local de la importància de la tasca de les persones que produeixen aliments al nostre territori, ha convidat els alumnes de 6è de Balaguer a entrar a la cúpula Gustum.

Dins de la cúpula, els nens i les nenes, amb un contingut audiovisual de 360º immersiu, es van submergir en les diferents càpsules temàtiques i van poder experimentar vídeos sobre diferents aliments com els làctics, la carn, l’arròs, la fruita i verdura, etc. Els nens i nenes han format part d’una experiència vivencial que els ha ajudat a entendre que és molt important conèixer com són produïts els aliments que consumim diàriament i ser conscient de com n’és d’important consumir productes de proximitat arrelats al territori.

Aquest projecte educatiu s’emmarca dins del projecte de cooperació Gustum, en el qual participa el Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera, conjuntament amb tots els Grups d’Acció Local de Catalunya, i està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i fons europeus FEADER.

Infolleida