El govern de Balaguer es queda sol per aprovar els pressupostos

09/06/2017

L’equip de govern de Balaguer, ERC, PSC i Balaguer Ara Sí (9 edils) va aprovar els comptes per a aquest 2017, al comptar amb majoria absoluta, encara que tots els grups a l’oposició, PDeCAT, la CUP i l’edil no adscrit, Albert López (8 edils), van presentar una declaració conjunta de queixa pel poc temps que van tenir per estudiar els pressupostos (entregats dimarts) i es van abstenir sense debatre-ho.

Al document van apuntar la falta de “rigor” i la poca consideració amb el treball de l’oposició. Per això, l’única participació d’aquests grups en el ple va ser per abstenir-se. Així mateix, van assenyalar que “no es tractava d’una falta de responsabilitat” de l’oposició i que en el pròxim ple d’aprovació definitiva del pressupost aportaran les seues al·legacions.

Per la seua part, l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va excusar la resta de l’equip de govern del retard i va demanar que la queixa només fos personalitzada a la figura de l’alcalde. Va explicar que el pressupost es va portar a aprovació perquè “és necessari aprovar-lo aquest mes per fer unes obres que no s’executaran sense pressupost”, va dir.

A més, es va comprometre amb tots els grups a negociar per evitar les al·legacions abans del ple ordinari. El pressupost de Balaguer per a aquest any ascendeix a 17,4 milions i preveu una inversió de 2,2 milions. No obstant, el consistori preveu acudir al crèdit (1,4 milions) per afrontar les inversions més necessàries.

Segre