El Govern de Balaguer presenta els pressupostos de 2020

29/07/2020

L’executiu amplia la inversió en habitatge social, les energies renovables i el medi i la finalització de projectes com el Col•legi Mont-Roig, l’alberg o el refugi d’animals

La Paeria de Balaguer ha presentat aquest dimecres a la Sala polivalent del CEI el Pressupost 2020, uns comptes que portarà a aprovació en el ple ordinari d'aquest mes de juliol i que ascendeixen a uns 17 milions d'euros.

El paer en cap ha volgut destacar l’increment d’inversió en habitatge social, uns 534.000€ repartits entre els pisos del carrer Ramon Llull, pisos de retracte i l’arranjament dels pisos del carrer Santa Anna.

Tot i ser un any difícil per la situació de pandèmia, l’executiu manté la inversió d’anys anteriors per on afeblir més l’economia local i preveu 50.000€ a material de seguretat per possibles rebrots del virus. Vidal ha explicat que de les inversions previstes inicialment retiren dels comptes la urbanització del carrer Cervantes perquè, "tot i que és necessari fer-lo, majoritàriament el paguen els veïns i en la situació que estem hem cregut oportú no incloure'l". En aquest cas, es parlarà amb la resta de grups i els veïns del carrer possibles alternatives.

L’equip de Govern destaca també l’aportació de 130.000€ per finalitzar el col·legi Mont-Roig, els 140.000€ per les obres de l’Alberg Molí de l’Esquerrà o els 84.000€ pel refugi d’animals. Equipaments molt necessaris per la ciutat i que havien quedat aturats en anys anteriors.

A més, el pressupost preveu invertir en el parc infantil dels blocs de la Caixa i el de Gaspar de Portolà i Putxinel·lis, la recuperació de patrimoni com la sèquia del Cup o la Plaça de Sant Domènec i la remodelació d’un tram del carrer Barcelona.

Les energies renovables i l’aposta pel medi també incrementen les seves partides respecte anys anteriors amb l’arbrat en diferents carrers i places de la ciutat o el Projecte Green Circular Energy Hub Lab, un espai pel desenvolupament i l’estudi de les energies renovables situat a les plantes superiors del CEI.

Altres projectes que es desenvoluparan aquest 2020 seran el Pla estratègic de cultura, el Pla estratègic de Fires i mercats, l’estudi de relació de llocs de treball o l’Estudi de mobilitat i Zones Blaves.   

Infolleida