El Ple de Balaguer aprova el canvi de nom d’Ajuntament a Paeria

01/12/2017

El ple Balaguer va aprovar per unanimitat el canvi de nomenclatura de l’Ajuntament de Balaguer per Paeria. Tot i comptar amb el suport dels disset regidors la iniciativa va obrir un extens debat entre els edils. En la proposta de l’aprovació, Jordi Ignasi Vidal va explicar que el canvi de nomenclatura es proposa pel valor històric i democràtic que suposaria per la ciutat aquest canvi i avalat per un informa realitzat per la directora del Museu Carme Alòs.

Els Partits de la cup PC i el PdeCat es va mostrar des del començament favorables al canvi de nomenclatura tot i que des del partit demòcrata es va fer una crida a pensar una formula per poder motivar la participació ciutadana en aquest canvi de nom, eñ seu portave Josep Maria Roigé va explicar també que malgrat votar-hi favorablement presentarien una al·legació en aquest sentit.

Per altra banda el Partit Socialista i el regidor no adscrit Albert López van mostrar, inicialment, la intenció d’abstenir-se.

Després d’un intens debat on Esquerra va retreure al partit socialista que ells també havien estat part implicada en La proposta del canvi de nom,  els socialistes, tal  i com va explicar el seu portaveu, Carlos Garcia, i en memòria de Robert Cuellas membre del partit que va morir mentre estava realitzant un estudi sobre la justificació del canvi de nomenclatura de l’Ajuntament de la ciutat, van canviar favorablement el sentit del seu vot.

Joan Biscarri Regidor de Cultura i apel·lant també a la memòria de Cuellas va demanar a la resta  de regidors la voluntat de votar favorablement el canvi de nomenclatura per poder-ho fer per unanimitat fet que va fer canviar el sentit del vot del regidor no adscrit Albert López.

Finalment la proposta es va aprovar amb el compromís de l’equip de govern de fer arribar l’informe del museu als ciutadans de Balaguer per fer pedagogia sobre la nova nomenclatura.

Per altra banda el ple també va aprovar una moció en contra de la violència de gènere i es van llegir els decrets que confirmen les noves atribucions de l’equip de govern després de la sortida del partit socialista.

Balaguer TV