El primer Ple virtual de la història de Balaguer

27/04/2020

L’actual situació de confinament obliga a celebrar el Ple municipal del proper 30 d’abril de manera virtual

L’actual situació de confinament i el distanciament social han fet canviar molts hàbits del dia a dia i la Paeria de Balaguer no n’és una accepció. Un dels punts on les restriccions es fan més evidents és en la manera d’executar les reunions de treball.

Des que el passat 14 de març es decretés l’estat d’alarma, es van suspendre les reunions presencials i aquestes van passar a fer-se de forma telemàtica. Aquest fet també afecta al Ple del proper dia 30 d’abril, que serà el primer de la història en celebrar-se de manera virtual. Molts dels participants ja han pogut provar la plataforma en la passada Comissió informativa del dia 23 d’abril i el Consell General de l’Impic del 16 d’abril, que ja es van dur a terme utilitzant aquest sistema.

Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que diu que després d'aquestes dues trobades tots ja n'han après una mica. A més, considera que cal donar exemple i que tot el que es pugui fer telemàticament durant un temps s'hauria de poder fer així. Precisament al Consell General de l'Impic, format per integrants de l’equip de Govern, oposició i membres de la societat civil, es va aprovar el pressupost de l’IMPIC de 2020 i es van apuntar idees per reforçar el sector cultural un cop passada la pandèmia.

La tecnologia permetrà a la ciutadania seguir el Ple en directe des de Ràdio Balaguer, com ja és habitual i també s’està treballant perquè es pugui seguir pel canal de YouTube de la Paeria.

 

Infolleida