El subdelegat del Govern es reuneix amb els alcaldes de Vilanova de Meià i Artesa de Segre i l’alcaldessa de Ponts

21/09/2018

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a la comarca de la Noguera on ha mantingut tres reunions de treball amb els alcaldes de Vilanova de Meià i Artesa de Segre i l’alcaldessa de Ponts per seguir amb la ronda de visites als ajuntaments del territori i establir una relació de diàleg i de col·laboració institucional que permeti avançar en aquelles qüestions que interessen als veïns.

 

La primera reunió de treball l’ha mantinguda amb l’alcalde de Vilanova de Meià, Xavier Terré, amb qui han repassat temes d’interès per al municipi. En aquest sentit, Terré ha plantejat al subdelegat del Govern el desig del consistori per millorar l’espai i projecció pública del Centre d’Interpretació del Montsec de Meià que compta, actualment, amb més de 200 fòssils de gran valor paleontològic. L’alcalde també ha plantejat la necessitat d’arranjament de l’església de Sant Salvador, declarada Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIN). El subdelegat del Govern s’ha compromès a estudiar les possibles línies d’ajuts de l’administració de l’Estat, com ara l’1,5% Cultural del ministeri de Foment, que poguessin fer viables aquestes millores en el municipi.

 

Posteriorment, José Crespín s’ha reunit amb l’alcalde d’Artesa de Segre, Mingo Sabanés, amb qui han repassat diferents temes d’interés per al municipi, així com els projectes desenvolupats en els darrers anys i els projectes futurs de l’ajuntament.

 

El subdelegat del Govern també ha visitat l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Baldomar, depenent del municipi d’Artesa de Segre, acompanyat pel seu president, Josep Galcerán.

 

La ronda de visites a ajuntaments de la Noguera ha finalitzat amb una reunió de treball amb l’alcaldessa de Ponts, Maria Basomba, que ha plantejat al subdelegat del Govern la necessitat d’una sèrie de millores en el Parc Fluvial de Ponts, així com informació sobre línies d’ajuts per  a la recuperació del patrimoni històric. José Crespín ha traslladat a l’alcadessa la voluntat d’estudiar possibles vies de col·laboració institucional per avançar en la recerca de solucions i s’ha compromès a facilitar informació sobre la propera convocatòria d’ajuts a càrrec de l’1,5% Cultural del ministeri de Foment.

Infolleida