Energia renovable al refugi d'animals de Balaguer

03/09/2024

La instal·lació de plaques fotovoltaiques ajudarà a tenir electricitat tot el dia i poder portar aigua corrent a tot el refugi

La Paeria de Balaguer ha explicat que està previst que a finals del mes de setembre es comenci la instal·lació de plaques fotovoltaiques al refugi d'animals, les quals han de subministrar electricitat a l'equipament. Després de detallar les necessitats energètiques del refugi, s'ha decidit fer una instal·lació fotovoltaica de catorze panells i quatre bateries, que subministraran energia les vint-i-quatre hores del dia. Aquesta actuació té un pressupost de 10.000euros, i està previst estigui en funcionament a finals del mes de setembre o principis d'octubre.

Una de les raons d'aquesta decisió serà poder disposar d'aigua corrent al refugi, ja que amb el generador actual no es podia obtenir, i calia dur-la amb dipòsits. En aquest sentit, també resulta un gran benefici per als animals, les persones que se'n fan càrrec i la mateixa gestió de les instal·lacions, expliquen des de la Paeria.
Infolleida