Es presenten els resultats dels pressupostos participatius de Balaguer

26/11/2019

El Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, acompanyat del regidor de participació ciutadana, Kevin  Bruque i  Mercé Chiapella, directora de Ceres, empresa que assessora l’Ajuntament amb el tema dels pressupostos participatius van presentar els resultats dels primers que s’han realitzat a Balaguer la darrera setmana.

En total han votat 733 ciutadans de Balaguer el que representa poc més del 5 per cent del cens que podia votar (majors de 16 anys), tot i que ha estat valorat positivament, essent una participació de les més altes en ciutats similars a Balaguer en la seva primera edició.

Els votants, més dones que homes, i la majoria entre edats compreses entre els 18 i els 25 anys han votat com a primera opció la Revegetació de l’Avinguda Països Catalans amb 371 vots i amb un pressupost de 39 mil euros.

La segona opció ha estat la senyalització urbana, amb 358 vots i 30.500 euros i la tercera més votada l’adequació de la vorera del pavelló Molí de l’Esquerrà amb 353 vots i 59.000 euros de pressupost.

Les tres propostes seran incloses al pressupost de l’exercici 2020, i l’equip de govern es compromet a realitzar durant el proper any.

En la propera edició les propostes ja seran proposades per la pròpia ciutadania, i no com aquest any que han estat proposades per l’equip de govern de la Paeria

Infolleida