Finalitza l’adequació del Tossal de les Forques

28/12/2021

L’adequació del Tossal de les Forques, impulsada per la Diputació de Lleida en el marc del projecte Paisatges de Ponent, ha permès deixar a la llum la importància històrica, patrimonial i turística d’aquest espai. Des del municipi començaran a treballar, ara, en la part de dinamització per donar-lo a conèixer a tota la població 

Amb l’objectiu de convertir el Tossal de les Forques de la Sentiu de Sió en un punt rellevant dins l’oferta patrimonial i turística de la Noguera, la Diputació de Lleida, en el marc del projecte “Paisatges de Ponent”, ha dut a terme l’adequació d’aquest espai, que es trobava abandonat. Aquest punt de la Noguera presenta, ara, una imatge ben diferent a la de tot just fa un any, deixant a la llum la importància que suposa aquest jaciment d’època ibèrica, amb la necròpolis medieval i la fortificació de la Guerra Civil. 

 

Des de la vila, a banda de donar a conèixer aquest punt a tota la població, també volen treballar per tal d’arribar als escolars, una qüestió que es materialitza, per exemple, amb l’habilitació d’un espai per facilitar l’arribada d’autocars. 

 

Així doncs, un cop acabades les obres d’adequació de l’espai, des del consistori de la vila començaran a treballar en la part de dinamització del Tossal de les Forques.

Ariadna Sanchez Ber