Inici de les obres de recuperació i adequació del conjunt del Tossal de les Forques a la Sentiu de Sió

11/08/2021

Amb l’objectiu que sigui un espai rellevant dins de l’oferta patrimonial i turística de la Noguera Baixa, i d’aquest municipi en concret

La  Diputació de Lleida ha iniciat les obres de recuperació i adequació del conjunt del Tossal de les Forques al municipi de la Sentiu de Sió, amb l’objectiu que sigui un espai rellevant dins de l’oferta patrimonial i turística de la Noguera Baixa, i d’aquest municipi en concret. Una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’, cofinançada amb fons FEDER, per part de la Diputació de Lleida i per l’Ajuntament de la Sentiu de Sió, amb un import d’adjudicació de 29.676,04 €.

 

L’objectiu de l’eix ‘Paisatges de Ponent’ és la posada en valor del seu patrimoni cultural i natural com a destí turístic, mitjançant un model de gestió unificat, que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten.

 

En aquest marc, el  conjunt patrimonial del Tossal de les Forques representa un dels espais més interessants i alhora menys coneguts de la Noguera Baixa. Està format per un jaciment d’època ibèrica, una necròpolis medieval i una important fortificació de la Guerra Civil espanyola, que mostren la importància estratègica de l’indret.

 

Actualment, aquests elements patrimonials es troben abandonats. Tot i que les trinxeres van tenir una petita intervenció per a la seva recuperació, la seva falta de manteniment fan que es trobin en un estat d’abandonament.

Infolleida