Junts demana mantenir el primer cicle d’educació infantil a les escoles rurals de la Noguera

12/04/2021

Va presentar una moció al Consell Comarcal que va ser rebutjada pels vots d’ERC

Junts per Catalunya va presentar una moció al ple del Consell Comarcal de la Noguera per demanar mantenir el primer cicle d’educació infantil, de 0 a 3 anys, a les escoles rurals. La proposta es va plantejar en resposta a la nova normativa del Departament d’Educació, que preveu deixar sense efecte el pla experimental que des de 2015 pretenia assegurar la viabilitat de les llars d’infants rurals.

 

La nova Ordre suposaria als ajuntaments dels municipis petits acomiadar el personal dels centres, a més de fer una aportació anual de 40.000 euros el primer curs i 30.000 el segon així com retirar-los la capacitat de recaptació de les quotes de les famílies, que garantien el finançament de les llars d’infants. Els canvis, que afectaran diversos pobles de la Noguera, han estat dictats sense establir cap tipus de negociació ni informació amb el món municipal, ni amb les entitats municipalistes ni amb la comunitat educativa.

 

La moció de rebuig de Junts per Catalunya va ser presentada a la sessió del ple comarcal del passat 8 d’abril però va ser rebutjada pels vots d’ERC. Junts continua exigint al Departament d’Educació la derogació de la nova normativa i que iniciï un procés de negociació amb els ens locals i el món educatiu per assegurar la supervivència de les escoles rurals i garantir que les persones que viuen en zones rurals puguin gaudir de les mateixes oportunitats que la resta.

Infolleida