La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, visita la Noguera

28/06/2018

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha valorat positivament la intenció del Ministeri de l’Interior d’acostar els presos polítics a Catalunya però ha insistit que la posició del Govern en aquesta matèria es manté inamovible: “El que exigim, el que exigeix el poble català, és l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats”, ha assegurat la consellera.
 
“La qüestió no és on són, que és evident que si això millora i facilita les famílies estem contents, però el tema no és on són, si estan en preventiva o no, el tema és que estan injustament empresonats i que porten molts mesos així”, ha denunciat la consellera, per a qui l’anomalia democràtica que suposa l’empresonament del vicepresident Junqueras, els consellers Bassa, Turull, Rull, Romeva, Forn; la presidenta Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, és manifesta: “Ho veu tothom, ho veu tot Europa, i des del Ministeri han de fer escarafalls per tapar el que és la realitat”.
 
La consellera també s’ha referit al discurs de l’ambaixador d’Espanya als Estats Units, Pedro Morenés, durant la recepció d’obertura de l’Smithsonian Folklife Festival, que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat d’"absolutament intolerable i ofensiu". Per a Artadi, les paraules de Morenés són “part de la propaganda que es fa des de l'estat espanyol, però és impossible que puguin tapar el que està passant en ple segle XXI a Europa”.
 
Artadi també ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que es desmarqui del discurs de Morenés: “Aquesta és una gran prova de foc per veure si totes aquestes paraules que sentim de canvi realment es materialitzen, si realment passem de les paraules als fets, perquè de moment moltes paraules però no hem vist res que sigui tangible”.
La consellera ha fet aquestes declaracions a la Noguera en el marc de la seva primera visita territorial com a titular del Departament de la Presidència, que en aquesta legislatura ha assumit les competències d’Administració Local. Artadi ha refermat el compromís del Govern amb el món local: “Hem vingut sobretot a escoltar, a donar recolzament, a treballar junts solucions i a entomar junts els reptes de país, perquè els reptes dels municipis són els mateixos reptes que tenim al Govern, i per tant venim a venir a fer la feina plegats”.
 
Artadi ha visitat els municipis de Penelles, de Bellmunt d’Urgell i de Balaguer, on s’ha reunit amb la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, i amb els alcaldes de la comarca. A la tarda, la consellera té previst visitar els ajuntaments de Foradada, del Castell de Montsonís i d’Alòs de Balaguer. Finalment, visitarà el Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Parc del Montsec i l’exposició que commemora el 10è aniversari del COU. La consellera lliurarà les acreditacions Starlight a municipis que es caracteritzen per una excel·lent qualitat per a la contemplació del cel estrellat i per protegir el cel nocturn.
Infolleida