La consolidació de les empreses fomenta la fixació del talent al territori

25/11/2022

A través del programa ‘Impulsa’t’, dissenyat i finançat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i amb el qual les empreses participants preveuen augmentar la seva facturació i la plantilla

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, així com de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal Giné, i el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa i Martínez, ha participat en l’acte de cloenda i lliurament de diplomes del programa de consolidació empresarial ‘Impulsa’t’, dissenyat i finançat pel Patronat de Promoció Econòmica i adreçat a empreses de recent creació, persones autònomes o PIMES de sectors tradicionals o innovadors i startups, en el qual han participat 20 empreses de la demarcació de Lleida.

 

En l’acte celebrat avui al CEI Balaguer s’ha recollit el resultat d’aquests vuit mesos de formació que inclou el programa d’acceleració empresarial ‘Impulsa’t’, que té com a l’objectiu principal ajudar a augmentar el grau de supervivència de les empreses de la demarcació de Lleida.

 

Des de la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, en la lluita contra el despoblament i per afavorir la fixació del talent al territori, es facilita la promoció econòmica i el desenvolupament econòmic, empresarial i territorial.  Mitjançant els punts d’atenció GLOBALLEIDA, es dona suport al petit emprenedor i a la petita i mitjana empresa (PIME). Des del moment en què es té la idea de negoci, duent a terme l’assessorament corresponent en matèria de pla d’empresa, fins al seu creixement o consolidació en el mercat.

 

En aquesta primera edició del programa ‘Impulsa’t’, les 20 empreses participants, sumen, entre totes, un total de 70 treballadors i una facturació conjunta de més de 1.400.000€ i, tenen representació a 10 comarques de tota la demarcació (1 de la Val d’Aran, 1 de l’Alta Ribagorça, 4 de les Garrigues, 1 de la Noguera, 2 del Pallars Jussà, 2 del Pla d’Urgell, 1 del Solsonès, 1 de l’Urgell, 5 del Segrià i 2 de la Cerdanya), que formen part dels sectors agroalimentari, TIC i serveis (enginyeria, arquitectura, artesania, turisme, comerç, salut i educació).

 

Durant vuit mesos, les empreses han estat acompanyades d’un consultor/mentor, han seguit un programa de capacitació de 15 hores de durada, han participat en sessions col·lectives i s’han entrevistat amb experts i assessors especialitzats, amb la qual cosa han adquirit les competències i coneixements necessaris per enfortir i consolidar la seva empresa.

 

 

Es tracta d’un programa que neix com a resultat de la fusió dels dos programes de creixement empresarial  desenvolupats des del 2014, el ‘T’acompanyem’ i el ‘Lleida StartUP’, en què han participat un total de 192 empreses del conjunt del territori amb molt bons resultats i amb un èxit de supervivència superior al 95%.

El president de la Diputació de Lleida, en la seva intervenció, ha destacat que “els grans reptes que planteja l’economia mundial cada dia més globalitzada i en contínua transformació digital i tecnològica exigeixen un esforç més gran a les empreses”. Així doncs, el programa ‘Impulsa’t’ és una eina dissenyada per ajudar a augmentar el grau de supervivència de les empreses de la demarcació de Lleida.

 

Amb els programes ‘Impulsa’t’, de consolidació empresarial, i ‘Accelera el Creixement’, per fer créixer les petites i mitjanes empreses, es dona suport a la persona emprenedora, empresa o empresari, en totes les etapes de creació, creixement i consolidació de l’empresa en els diferents mercats. De fet, el proper 19 de desembre es presentarà la segona edició del programa ‘Accelera el Creixement’, amb el qual els participants de la primera edició van obtenir molts bons resultats.

 

L’acte ha comptat també amb l’assistència del director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera, la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Balaguer, Ester Guarné, i, el propietari de  Torrons i Mel Alemany SL, Ferran Alemany, encarregat d’impartir una conferència als assistents.

Infolleida