La Delegació del Govern a Lleida convocarà la Taula per a l’ocupació i la reindustrialització de la Noguera davant el procés concursal que ha iniciat l’empresa CRICURSA

03/02/2022

La primera reunió de la Taula tindrà lloc el proper dimecres, 9 de febrer, al Consell Comarcal de la Noguera

La Delegació del Govern a Lleida convocarà el proper dimecres, dia 9 de febrer, al Consell Comarcal de la Noguera, una reunió de la Taula per a l’ocupació i la reindustrialització de la comarca de la Noguera, que es constituirà davant el procés concursal que ha iniciat l’empresa CRICURSA, amb prop de 200 treballadors a les plantes de La Sentiu de Sió i Balaguer. El cas es troba tècnicament a punt d’instar-se la liquidació o venda de l’empresa en base a l’oferta presentada a l’administrador concursal.

 

Segons explica el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, la Taula tindrà l’objectiu de fer el seguiment del procés concursal i de la negociació col·lectiva amb els treballadors afectats. A més, assegura, "davant d'una situació de molta complexitat i que pot tenir una afectació molt important per a la comarca, com a Govern volem estar preparats per a impulsar un pla de polítiques actives d'ocupació així com un pla de reindustrialització en cas que el procés concursal acabi amb el tancament de l'activitat de les seus de l’empresa a La Sentiu de Sió i Balaguer".

 

Presidida pel delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, la Taula estarà formada pels següents integrants: el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos; el secretari de Treball, Enric Vinaixa; el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, Oscar Riu; la directora general d’Indústria, Natàlia Mas; el director dels Serveis territorials d’Empresa i Treball a Lleida, Vidal Vidal; un/a representant de la Diputació de Lleida; el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i representants de CCOO, UGT, PIMEC i COELL. En aquesta primera reunió, la Taula també comptarà amb els alcaldes de Balaguer i La Sentiu de Sió, Jordi Ignasi Vidal i Josep Torres, com a municipis més afectats pel possible tancament de CRICURSA.

 

A banda de les de La Sentiu de Sió i Balaguer, CRICURSA té una altra planta a Granollers, amb 130 empleats, que també es veu afectada pel procés concursal.

 

Infolleida