L'alcalde de Balaguer veu “ridícula” l'al·legació de l'oposició als comptes

10/07/2017

“Una insensatesa bàrbara, que voreja el ridícul i amb un nivell de cinisme important” és com va qualificar l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, l’al·legació als pressupostos del 2017 presentada en conjunt pels grups de l’oposició (PDeCAT, CUP i l’edil no adscrit Albert López) al consistori de Balaguer. En l’al·legació, firmada en bloc, no es concreta la partida contra la qual es posicionen perquè l’objectiu és forçar un altre ple per debatre els comptes del 2017 que van ser aprovats en el ple del juny amb la majoria dels vots de l’equip de govern: ERC, PSC i Balaguer Ara Sí.

Precisament, el primer edil va apuntar ahir que aquesta al·legació no posa en dubte cap punt ni partida del pressupost, només demana debatre uns comptes, per la qual cosa “tàcitament el pressupost quedarà aprovat definitivament, perquè no hi haurà res a votar, perquè tampoc hi han presentat una proposta alternativa”, va dir. “El pressupost no es modifica, només demanen debatre. Doncs debatrem.”

Vidal va assegurar que durant 45 dies cap grup ha sol·licitat informació ni ha demanat negociar cap punt. “Han tingut el temps suficient i legal per estudiar i negociar i, tanmateix, jo no he vist ningú, de manera que és ridícul que presentin aquesta al·legació.”

S’ha de recordar que en el ple d’aprovació inicial de pressupostos, el 8 de juny, l’equip de govern es va quedar sol després que l’oposició presentés una declaració conjunta de queixa pel poc temps que van tenir per estudiar els pressupost i es van abstenir sense debatre-ho. Llavors van apuntar falta de “rigor” i poca consideració de l’equip de govern amb el seu treball. Van assenyalar que “no es tractava d’una falta de responsabilitat” i que en el pròxim ple d’aprovació definitiva aportarien les respectives al·legacions.

Segre