Les ciutadanes i ciutadans de Balaguer podran votar entre sis propostes en els primers pressupostos participatius de la historia de la ciutat

11/11/2019

La Paeria de Balaguer té la voluntat d’iniciar un procés participatiu per tal que la ciutadania pugui decidir en que s’inverteix una part del pressupost municipal.

Per aquest any 2019, la Paeria ja té recollides un total de 6 propostes elaborades per les diferents regidories, entitats i la mateixa ciutadania del municipi que seran objecte de votació.

Per tal d’explicar-ne el funcionament, aquest dimecres 13 de novembre, es farà la presentació i sessió informativa dels objectius i fases del procés, així com les propostes que es presenten per aquesta any.

La votació popular es farà del 14 al 21 de novembre, i tots els empadronats a Balaguer, majors de 16 anys podran escollir fins a 3 propostes.

Els resultats es faran públics el dia 25 de novembre.

Es podrà votar o bé presencialment amb una butlleta física a través d’urnes i la presentació d’un document d’identitat a Lapallavacara de dilluns a divendres de 8 a 15 i de 17 a 19 hores i en línea: amb una butlleta en línea a través de l’APP BÚSTIA CIUTADANA o a través de la web femlanostra.balaguer.cat . Caldrà incorporar el numero del document d’identitat i la data de naixement.

Les sis propostes d’enguany són:

La revegetació de l’Avinguda Països Catalans amb un pressupost de 39 mil euros; l’adequació de la vorera del pavelló Molí de l’Esquerrà amb 59 mil euros; el projecte d’adequació i millora del parc infantil annex del col·legi Mont-roig amb vora 72 mil euros; la substitució de les cistelles de bàsquet del pavelló 1r d’octubre amb 44 mil euros; la retirada de la pantalla visual i instal·lació de zones d’ombra a les piscines del secà amb 10 mil euros i la senyalització urbana amb 30,5 mil euros.

La partida destinada per a aquesta edició és de 150.000€.

Infolleida