L’exconsellera Meritxell Serret presidirà la comissió legislativa d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural del Parlament de Catalunya

15/06/2021

Les lleidatanes Marta Vilalta i Jordina Freixanet també seran vicepresidentes de les comissions d’Igualtat i Feminismes i d’Afers Institucionals, respectivament

L’exconsellera i actual portaveu adjunta d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret, va ser nomenada el passat divendres presidenta de la mesa de la comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural del Parlament de Catalunya. En el decurs d’aquesta jornada es van constituir les 15 comissions legislatives sectorials que se sumen a les 5 que es constitueixen per llei i pel reglament de la cambra legislativa catalana.
 
En la seva intervenció en l’acte de constitució de la mesa, Serret, va manifestar la seva voluntat ‘de fer molta i molt bona feina’ en el decurs d’aquesta legislatura i més per un sector que ‘tots i totes estimem i que és estratègic pel desenvolupament del nostre territori en els marcs mediambiental, social i econòmic’.  

 
L’exconsellera de Vallfogona de Balaguer també serà la portaveu de la formació republicana a les comissions d’Afers Exteriors, Transparència i Cooperació i a la d’Acció Climàtica i serà membre de la de Polítiques Digitals i Territori. 

 

Pel que fa a la resta de comissions legislatives, la secretaria general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament, Marta Vilalta, serà, també la vicepresidenta de la d’Igualtat i Feminismes, alhora que també serà la portaveu del seu grup a la d’Afers Institucionals 

 

Per la seva part, la diputada i tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Lleida, Jordina Freixanet, va ser nomenada vicepresidenta de la mesa de la comissió d’Afers Institucionals i formarà part de l’equip republicà a la d’Afers Exteriors, Transparència i Cooperació. 
 

El diputat de Tremp, Antoni Flores, assumirà la secretaria de la mesa de la comissió de Salut i, a més serà membre de les de Justícia i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural. Al mateix temps, formarà part de la comissió de Peticions, creada pel propi Reglament del Parlament.

 
Finalment el diputat i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Mollerussa, Engelbert Montalà, ocuparà la secretaria de la mesa de la comissió de Cultura i serà membre de les de Polítiques Digitals i Territori, d’Empresa i Treball i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural. També forma part de l’equip de treball del grup d’Esquerra Republicana a la comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que, en aquest cas, es crea per llei al Parlament de Catalunya.

 

 

Infolleida