Mor el ferit en estat crític que va ser atacat per un veí de Bellcaire

25/01/2021

El veí del Palau d’Anglesola de 56 anys que el 13 d’octubre de l’any passat va ser atacat suposadament per Benjamín Fernández, àlies Cuqui, va morir aquest diumenge a la matinada a l’hospital Arnau de Vilanova, segons ha pogut saber aquest diari. Unes altres dos persones van resultar ferides greus a Bellcaire i dos veïns de Balaguer també van ser agredits. La mort d’aquest home suposarà un canvi en la causa penal contra Fernández, de 47 anys, ja que serà acusat d’assassinat.

La Fiscalia li imputava fins ara cinc temptatives. A efectes judicials, en el cas que sigui condemnat, la pena que els imposi serà més gran, tenint en compte que aquest delicte es castiga amb fins a 25 anys de presó.

L’investigat està empresonat des del 15 d’octubre. La víctima portava més de tres mesos en coma a conseqüència de les greus lesions que li va causar l’atac. L’agressor li va disparar dos vegades al cap i li va clavar múltiples cops, a més de pegar-li en altres parts del cos. L’agressió es va produir de matinada i suposadament Cuqui el va deixar moribund en una granja dels afores de Bellcaire, al camí de les Sogues, després de robar-li el cotxe. Un veí el va trobar passades les 11.00 hores.

La família de la víctima ja s’ha personat a la causa i la seua intenció és arribar fins al final per aclarir els fets. Un familiar va assegurar que “no descansarem fins que tot el pes de la justícia caigui sense contemplacions sobre qui amb tanta crueltat i sense escrúpols li va arrabassar la vida”.

El lletrat de la família, Josep Vicente, va explicar que “serà acusat d’un delicte d’assassinat perquè es presenten clarament la traïdoria i l’acarnissament”. El jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer ja ha iniciat les declaracions i està previst que al llarg dels mesos vinents declarin una vintena de persones.

Les agressions es van produir entre la matinada i el matí del 13 d’octubre a Bellcaire i Balaguer. Després de disparar i donar una pallissa al veí del Palau d’Anglesola que ahir va morir, va calar foc a un pis, va agredir la propietària d’un bar de Bellcaire, a qui va tirar a un pàrquing inundat, i va colpejar un veí amb una maça.

També va atacar un pare i el seu fill abans de ser detingut al municipi de Balaguer.

SEGRE.COM