Trobada dels alcaldes i alcaldesses del grup de treball “Eines pel Repoblament Rural”

30/07/2021

En el marc de la trobada del grup de treball ERR, que s’ha celebrat al Monestir de Gualter, s’han tractat temes com la cerca d’eines per evitar el despoblament rural. Actualment, més de 130 municipis de menys de 1.000 habitants formen part d’aquest projecte, tot i que s’espera que se’n sumin més 

Representants del grup de treball Eines de Repoblament Rural, impulsat per l’ajuntament de Montgai amb més de 130 alcaldies de tota la Catalunya rural, s’han reunit, aquest divendres, a la Noguera. Durant la trobada, celebrada al Monestir de Gualter, s’han tractat temes com la cerca d’eines per evitar el despoblament rural. 

 

Cal tenir en compte que, segons va destacar un estudi presentat per la Universitat de Lleida, presentant en el marc d’una de les trobades del grup de treball, uns 200 municipis catalans es troben, actualment, en situació crítica per despoblament.

 

Actualment, aquest grup de treball està format per uns 140 municipis de menys de 1.000 habitants, principalment de Lleida, però també de l’Anoia i la Conca de Barberà, i esperen sumar-ne molts més.

Ariadna Sanchez Ber