Una empresa lleonesa compra Cricursa, amb dos plantes a la Noguera

21/04/2022

La nova firma preveu reduir a la meitat la plantilla

L'oferta presentada per una societat de l'empresa de Lleó Tvitec ha estat l'escollida pel jutge del Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona per adjudicar-se la cristalleria Cricursa, amb seus a Balaguer, la Sentiu de Sió i Granollers. És la que preferia la majoria de treballadors malgrat preveu una reducció de la meitat de la plantilla. Es passarà de prop de 300 a 125 empleats. El president del comitè d'empresa de Cristec Glass, Daniel Lunar, ha valorat el fet que d'aquesta manera, "almenys es mantindrà la planta oberta" amb feina per a la gent de la Noguera. Ara el comitè està negociant un ERO d'extinció per la gent que marxarà i quan surtin les llistes caldrà veure quan es reprèn l'activitat.

Daniel Lunar ha explicat que la majoria de la plantilla havia votat a favor que s'adjudiqués la venda a l'empresa de Lleó, malgrat l'altra opció que hi havia també mantenia els mateixos llocs de treball. "Ha guanyat la que havia de guanyar", ha remarcat, ja que a la gent li ha interessat que fos aquesta i sembla que al jutge també li ha semblat bé per l'experiència que té amb el vidre.

Cricursa ja fa dies que tenia tota la plantilla amb un ERTO perquè els antics propietaris no tenien feina ni diners per pagar ni les matèries primeres per poder treballar. Amb els nous propietaris, l'activitat laboral continuarà centrada amb el treball amb tota classe de vidres com els corbats i els plans. L'objectiu serà el de mantenir la cartera de clients que hi havia fins ara, tot i que segons Lunar, costarà que es torni a arrencar al 100% ja que es començarà de zero.

La venda s'ha autoritzat per un preu de 14,7 milions. L'empresa, que ha fet obres com l'estel de la Sagrada Família, va entrar a concurs de creditors fa uns mesos després de reconèixer un deute que pujava fins als 60 milions d'euros i finalment s'ha subhastat.

SEGRE.COM