Activitats a la Noguera pel Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

13/05/2022

Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, el 17 de maig, el Consell Comarcal de la Noguera, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI, ha organitzat diferents activitats per donar suport als col·lectius que pateixen discriminació per raó de diversitat sexual i de gènere.

Del dia 16 de maig al 18 de juny de 2022 es portarà als centres escolars de secundària de la Noguera l’exposició “Imatges davant l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia”, elaborada per SIDA STUDI, en la qual a través dels diferents cartells s’ofereix una mirada positiva de la diversitat sexual i de gènere amb la finalitat de sensibilitzar la comunitat educativa dels diferents centres respecte les lgtbifòbies presents en la nostra societat.

El dia 25 de maig l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre, i l’alumnat de 3r de l’ESO de l’Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, participaran durant el matí en la retransmissió en línia de l’espectacle  Codi binari, de la companyia Nus cooperativa, sobre les violències lgtbifòbiques.  

Es traca d’un espectacle participatiu que passa a través de l’ordinador, on l’alumnat podrà transformar les relacions que consideri opressives, injustes, desiguals o violentes de cada una de les històries que s’explicaran, per tal d’acostar-les a finals més lliures de violències.

Des del Consell Comarcal de la Noguera es manté el compromís de seguir treballant en les polítiques d'igualtat i LGTBI, com a eina de transformació social cap a la plena igualtat per tal de fer valdre els drets LGTBI i lluitant contra qualsevol forma de masclisme, de discriminació i violència que suposa l'LGTBIfòbia en totes les seves formes.

En aquestes darreres setmanes, s’ha obsequiat als diferents ajuntaments de la Noguera amb la bandera que porta el lema “Aquests colors representen respecte, tolerància, igualtat, inclusió, amor i llibertat. Persones LGBTI lliures en una Noguera diversa i plural”, dissenyada des del SAI LGBTI del Consell Comarcal, amb la finalitat d’encoratjar tots els ajuntaments de la Noguera perquè apostin amb voluntat de manera concisa i clara per les polítiques LGTBI.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

 

Infolleida