Àger aprofitarà l’aigua no utilizada del reg per omplir la piscina municipal

19/04/2023

L’Ajuntament d’Àger, davant la situació de sequera que s’està vivint, ha optat per utilitzar l’aigua sobrant del reg per omplir la piscina, ja que cada any s’ha de buidar per tal de poder obrir-la a l’estiu. El consistori, però, ofereix l’aigua actual, i així reutilitzar-la, per a particulars interessats així com l’utilitza actualment per regar les diferents zones enjardinades 

Després d’estudiar diverses possibilitats, l’ajuntament d’Àger utilitzarà l’aigua sobrant de la font utilitzada pel regs dels horts del municipi, per omplir la piscina municipal. El consistori ha optat per aquesta opció en tenint en compte la situació de sequera actual. 

 

Així, el projecte suposarà una inversió d’uns 1.500 euros, ja que només serà necessari la canalització de l’aigua, utilitzant una petita bomba que per tal de drenar l’aigua de la font, que es troba a uns 400 metres de la piscina. 

 

Amb aquest acció, Àger és un dels múltiples municipis que han iniciat tasques per tal d’abordar la situació de sequera que vivim, però treballant, també, per poder oferir refugis climàtics, com són les piscines, de cara a l’estiu. 

Ariadna Sanchez Ber