Àger instal·la un fanal solar en una aposta per les energies renovables

22/04/2021

Es tracta del primer fanal d’aquestes característiques que s’instal·la al municipi d’Àger, i servirà com a prova pilot per avaluar el funcionament d’aquesta tecnologia. El nou fanal s’ha situat en un espai que no disposa de subministrament elèctric i que, per tant, no s'havia pogut il·luminar a causa de les dificultats que suposava portar-hi electricitat

Amb la mirada posada en fer una aposta més per les energies renovables, l'ajuntament d’Àger ha instal·lat un fanal que disposa d’una placa solar i, per tant, funciona sense necessitat d’electricitat. Es tracta del primer fanal d’aquestes característiques que s’instal·la al municipi, situat al poble de la Règola. 

 

El nou fanal, que servirà com a prova pilot per avaluar el funcionament d’aquesta tecnologia, s’ha situat en un espai que no disposa de subministrament elèctric i que, per tant, mai no s'havia pogut il·luminar a causa de les dificultats que suposava portar-hi electricitat. 

 

Així, amb aquest nou fanal el municipi fa un pas més cap a l’aposta per les energies netes alhora que suposarà un estalvi per a les arques municipals, en la mesura que permet estalviar tant el cost d’instal·lació com en el consum mensual.

Ariadna Sánchez