Alemany col·labora en la Cursa Cat 700, que s’ha iniciat avui i que travessa Catalunya de nord a sud, passant pel Montsec

08/06/2018

L’empresa, d’Os de Balaguer, ha aportat un total de 1.666 Kg de mel en un total de 53 curses durant el 2017

 L’empresa Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer col·labora en la cursa CAT700, que travessa Catalunya de Nord a Sud amb bicicleta de muntanya, des dels Pirineus fins al Delta de l’Ebre passant pel Montsec. La cursa, organitzada per Gravel Cycles i La Nova Fita s’ha iniciat avui i els participants tenen 5 dies per acabar el recorregut. Es tracta de la única cita d’aquestes característiques al sud d’Europa, que recupera la filosofia original del ciclisme brevetista –individu i màquina autosuficients sense ajut extern- adaptant-la ara a la bicicleta de muntanya.

 

Alemany aporta avituallament en forma de petits pots de mel dels que disposen tots els 31 participants, energia natural per afrontar una cursa que barreja aventura i natura i que té com a lloc de pas el territori del Montsec. La firma d’Os de Balaguer va aportar l’any 2017 un total de 1.666 quilos de mel a 53 curses. Es tracta d’una acció que s’emmarca en el seu projecte “L’Univers Alemany. Art, Cultura, Humanitat” i que té per objectiu oferir una mirada des del Montsec i cap al Montsec.

 

La CAT700 és una prova ciclista fora d’asfalt de llarga distància no competitiva. La prova es desenvolupa amb caràcter d’autosuficiència i non-stop. L’objectiu d’aquest esdeveniment és anar una mica més enllà del que s’entén per una cursa competitiva, pretén fusionar els valors de la mateixa amb els de la descoberta del territori i la conservació del medi natural.

 

De la Val d’Aran al Delta de l’Ebre, uns 700 quilòmetres en total en 13.000 metres de desnivell de pistes de terra i vials secundaris amb una ciclabilitat de quasi el 100%. Un itinerari que travessa Catalunya, prop de la seva frontera occidental. Un recorregut gens fàcil, ja que, sense ser tècnic, acumula molt desnivell: ascendeix les muntanyes de la Val d’Aran i del Pallars; travessa el Prepirineu, discorre per les planes rurals de l’interior de Catalunya, s’endinsa en el Montsant i creua l’Ebre. S’enfila a la Terra Alta i salva l’última dificultat muntanyosa, el Massís del Port, per baixar a l’oliverar del Montsià i saltar finalment als arrossars del Delta de l’Ebre fins a tocar el Mediterrani.

El traçat es realitza en autosuficiència i non-stop. No està permesa l’assistència externa, cosa que significa que cada participant ha de gestionar el seu menjar i beguda, així com les hores de son durant els dies de la prova. Els participants tenen fins a 5 dies per completar tot el recorregut.

Infolleida