Arriba la 6ª Marxa de la Boira

09/01/2020

La prova comptarà amb dos recorreguts de 13 i 22 km pels municipis de Penelles, Montgai i Bellmunt d’Urgell

Aquest diumenge arriba la 6ª edició de la Marxa de la Boira, una prova –de caire no competitiu i que està inclosa dins del circuit de marxes saludables de Ponent marxa.cat– que consta de dos recorreguts, un de 13 km i 343 metres de desnivell positiu; i un altre de 22 km, amb 534 metres de desnivell positiu. Ambdós transcorren per camins de terra i tenen la sortida i l’arribada a Penelles, concretament al passeig de Josep Prenafeta, sota l’apadrinament dels gegants de la població, segons ha explicat Tutusaus. L’organització ha previst la sortida de la marxa llarga a les 9.00 hores, i a les 9.30, la marxa curta.


Els participants podran gaudir de llocs poc coneguts dels municipis de Penelles, Montgai i Bellmunt d’Urgell, de les grans extensions de regadiu de la comarca de la Noguera, així com la visita d’unes trinxeres de la Guerra Civil i els famosos grafits d’art rural de la població. En aquest sentit, Bergós ha reivindicat el paisatge de la zona i el seus potencials, i ha reconegut que aquesta marxa ajudarà a donar a conèixer la Serra de Bellmunt-Almenara, el canal d’Urgell, el castell del Remei, Montgai i Bellmunt.

 

Els avituallaments seran amb productes de quilòmetre zero. De la mateixa manera, i com ja és habitual, l’organització donarà un detall sostenible, emmarcat dins de #projectereforestacióponent.

Infolleida