Balaguer celebra la Final de Catalunya de punts lliures de sardana

28/11/2022

Aquest diumenge 27 de novembre s’ha celebrat a la ciutat de Balaguer el Concurs – exhibició de punts lliures de sardanes.

Com a Capital de la Sardana 2022, Balaguer ha acollit la final de Catalunya de la modalitat de punts lliures. En aquesta hi ha participat en categoria veterans Aires de Gironins, de Girona; Somins del Pla, de Mollerussa; i Toc de Dansa, de Tarragona. En categoria Infantil han participat la colla Dimoniets de Lleida, els Trapelles de Sabadell, i Xiroia de Barcelona. En categoria Juvenil Brots de dintre el bosc, de Manresa; Cabirols, de Sabadell; Escarlata, de Lleida; i Nova Tarragona Dansa, de Tarragona. Finalment en categoria Grans han participat Dolç Infern, de Lleida; Maig, de Barcelona; Mans Amigues, de Cassà de la Selva; Mirant al Cel, de Sabadell; i Tarragona Dansa, de Tarragona. 

La colla Mirant al Cel de Sabadell s'ha adjudicat el Campionat de sardanes de punts lliures de Catalunya.

La categoria Grans ha estat molt renyida, quedant Tarragona Dansa en segona posició i Maig de Barcelona, en tercer lloc. Per la seva banda, Mans Amigues de Cassà han quedat quarts i Dolç Infern de Lleida, cinquens.

Aires Gironins de Girona ha guanyat en categoria Veterans; Cabirols de Sabadell en categoria Juvenil; i els Dimoniets de Lleida en Infantil.

El campionat s'ha celebrat al pavelló 1r d’Octubre, i a l'entrega de premis hi ha participat Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer; Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles; Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; i Albert Turull, director dels serveis territorials del Departament de Cultura a Ponent.

En total han participat 16 colles, cinc de les quals de les terres de Ponent, que abans de l'entrega de premis han ballat com a sardana de germanor la peça “Balaguer Capital de la Sardana 2022”.

 

Infolleida