Balaguer celebrarà el Dia Universal de la Sardana amb totes les colles sardanistes

14/06/2019

Aquest proper diumenge 16 de juny a partir de les 10 h tindrà lloc al Sant Crist de Balaguer l’acte en motiu del DIA UNIVERSAL DE LA SARDANA, una festa que es celebra a Catalunya des de l’any 1960 i que a Balaguer l’ha van capitalitzar des de la dècada dels 80 els Amics de la Sardana i, posteriorment, el grup sardanista Barres i Escacs, fins l’any 2013. Els darrers anys són totes les colles sardanistes de la ciutat de Balaguer, juntament amb la Paeria, qui s’encarreguen de tirar endavant aquesta activitat per tal d’enaltir la sardana, com a element distintiu i unitari, elevant-la a la categoria de dansa nacional.

 

L’acte d’aquest diumenge començarà a les 10 del matí a la Basílica del Sant Crist amb una missa amb ofrenes sardanistes. La Bellpuig Cobla interpretarà la sardana unitària i commemorativa d’aquest any, Blanes Festiu de Josep Albertí, a la part final de la celebració. I serà ballada pels representants de les colles sardanistes de Balaguer.

 

A les 11 del matí i a la zona enjardinada del costat del Sant Crist tindrà lloc un esmorzar de germanor i, posteriorment, una ballada de sardanes amb la Bellpuig Cobla.

 

El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l'Obra del Ballet Popular i des de l'any 2012 el gestiona la Confederació Sardanista de Catalunya. L'acte d’aquest any a Balaguer està organitzat per la Paeria de Balaguer amb la col·laboració de totes les colles sardanistes de la ciutat.

 

Infolleida