Balaguer celebrarà una nova edició de Fira Q

26/03/2024

Fira Q se celebra els propers dies 27 i 28 d’abril al pavelló d’Inpacsa de Balaguer, amb un horari d’obertura ininterromput de deu del matí a nou del vespre.

Com en cada edició, els expositors presents a la fira estaran distribuïts segons la tipologia de la seva activitat o servei. Així, en el sector dedicat als Productes de proximitat hi haurà ubicats els productors del territori, els quals duran a terme xerrades, presentacions i tasts per tal de donar a conèixer els seus productes. Una de les propostes és la Mostra Nacional de coques de recapte i samfaina, organitzada des de l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, i que habitualment compta amb una vintena de forners de tota la comarca. En aquest mateix sector, des de l’Associació d’Apicultors Lleidatans conjuntament amb l’Oficina comarcal de la Noguera del Departament d’Acció Climàtica s’ha organitzat pel diumenge, la Jornada de la Mel, la qual commemorarà els 40 anys del primer concurs de mel d’àmbit estatal, que va tenir lloc a Balaguer l’any 1984. També s’hi faran altres activitats, com el taller gastronòmic infantil, de la mà del mestre pastisser Pere Graells, i que servirà com a homenatge a Lluís Muixí. A més, hi haurà un pastisser especialitzat en elaborar productes aptes per a persones celíaques.

Un altre dels sectors presents a Fira Q serà el de Comerç i Serveis, que enguany comptarà amb una zona dedicada als animals de companyia, on hi haurà expositors amb productes de nutrició, salut, accessoris, així com les associacions de la ciutat que vetllen pel seu benestar. També s’oferiran xerrades sobre comportament, nutrició i estat general dels animals, i a l’exterior del pavelló hi haurà un parc d’esbarjo. En aquest sector també hi haurà empreses dedicades a diferents productes i serveis, i es faran activitats per a la promoció, com és el cas de la desfilada Moda BLG 25600, que es farà tant dissabte com diumenge.

També hi haurà el sector de la Restauració i l’oci, destacant el 8è Concurs de Cuina Josep M. Morell, que se celebrarà el diumenge a la tarda. En aquesta edició, el producte que s’haurà de cuinar és l’aviram, que podrà anar acompanyat de productes propis de la terra, com herbes aromàtiques, mel o oli d’oliva. En aquest espai també es podran assaborir cerveses artesanes, vins i gaudir de diversos showcookings, els quals els realitzaran els principals cuiners de la zona.

D’altra banda i per segon any consecutiu, Fira Q dedicarà un espai al Saló de l’Energia i l’eficiència energètica, a través del CEI, l’Energy Hublab i l’Oficina de Transició Energètica de la Noguera, i on s’impartiran xerrades per part de professionals del sector.

Finalment, des de l’organització de la fira s’ha previst l’espai Menuts Q, on els infants podran passar una estona jugant i fent activitats, acompanyats de monitoratge. En aquesta zona també es faran tallers gastronòmics, manualitats i activitats vinculades a l’Harpia, la festa medieval de la ciutat, entre d’altres. També hi haurà un tren turístic que farà el recorregut entre el pavelló i el centre de la ciutat, amb parades a la plaça Pau Casals i la plaça del Mercadal.

 

Infolleida