Balaguer escenari de la Nit de la Sardana

27/01/2023

Els actes previstos començaran a les 17.30 h al Museu de la Noguera, on s’oferirà una visita comentada a l’exposició ‘Costumari balaguerí. Folklore i tradicions’, en la qual es proposa un recorregut històric per les expressions materials de la memòria de les festes, les costums i la cultura popular de la ciutat. Seguidament, a les 18 h a la sala d’actes de la Casa de la Paeria, es farà entrega de diversos premis i obsequis a les colles amb motiu de la cloenda del 47è Concurs de colles sardanistes de la Terra Ferma. A l’acte hi assistiran l’Ilꞏlm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer: la Ilꞏlma. Sra. Estefania Rufach, vicepresidenta de la Diputació de Lleida; el Sr. Albert Turull, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida; la Sra. Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya; el Sr. Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida; i el Sr. Albert Masagué, President de l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes.

A les 19.30 h al Teatre municipal es podrà veure l’espectacle familiar ‘Les Mil i Una Nits’ a càrrec de la cobla la Principal del Llobregat i Enric Arquimbau. Aquesta proposta és una fusió de melodies orientals amb els sons de la cobla, a través dels contes de la princesa Xahrazad.

La jornada seguirà al pavelló Molí de l’Esquerrà a les 21.30 h amb el lliurament dels premis atorgats per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, concretament el Reconeixement, el Premi Sardalleida i el Premi Rotllana. Aquest acte estarà encapçalat per l’Ilꞏlm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer; el Sr. Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; i el Sr. Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. A les 22 h es farà el sopar al mateix pavelló, al que seguirà una ballada de sardanes a càrrec de la cobla la Principal del Llobregat i la música de Miquel Anglarill.

 

Infolleida