Balaguer reprèn les obres del Castell Formós i preveu obrir-lo al setembre

03/06/2020

Balaguer ha reprès les obres de conservació i restauració del Castell Formós, que al març van quedar interrompudes pel coronavirus. Els treballs tenen una durada de tres mesos i consisteixen en el cobriment de la sala del palau més gran excavada fins ara, anomenada la Gran Cambra.

D’aquesta manera es vol frenar el deteriorament del paviment original de la sala i, alhora, recuperar el llegat del Comtat d’Urgell i del passat medieval i andalusí de Catalunya.

Una vegada finalitzades les obres, el Castell Formós tornarà a obrir al públic després de deu anys. Això serà al setembre, ja que la crisi sanitària ha retardat el projecte que al principi havia d’estar enllestit al juny, a l’inici de la temporada turística.

“Balaguer està creixent molt en turisme i semblava interessant poder oferir el Castell Formós, que a més de castell és un mirador espectacular del Prepirineu i el pla”, va explicar la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs.

El pressupost de les obres és de gairebé 170.000 euros. Els treballs consisteixen en el cobriment d’una de les sales de l’antic palau dels Comtes d’Urgell que conserva restes dels paviments originals i murs del segle XIV.

SEGRE.COM