Balanç positiu de l’any 2022 de l’Oficina Jove de la Noguera

02/02/2023

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera ha tancat l’any 2022 amb un balanç molt positiu de l’activitat realitzada en els diferents àmbits en què desplega la seva tasca.

 

En educació i formació, s’han impartit 32 tallers als centres educatius de secundària de la comarca, en els quals han participat un total de 814 alumnes. Les temàtiques han estat diverses: voluntariat, salut alimentària i emocional, diversitat LGTBI, eines per accedir al món laboral, comunicació, entre altres.

 

També s’han programat cursos de monitor de lleure, de monitor de menjador escolar, de manipulador aliments i de monitor d’activitat esportives, organitzat aquest pel Consell Esportiu de la Noguera, amb un total de 41 participants.

 

En l’àmbit de les TIC, ha programat 5 cursos d’ACTIC (4 de nivell mitjà i 1 de nivell avançat) amb 80 joves apuntats, i ha tingut 104 usuaris com a centre examinador d’aquest certificat.

 

Pel que fa als estudis postobligatoris, continua sent punt de suport de la UOC, ha informat 96 joves sobre beques i estudis postobligatoris, i ha organitzat la Trobada de Centres de Secundària, que es du a terme un cop l’any.

 

En l’àmbit de treball, l’Oficina Jove coordina la Mesa d’Ocupació de la Noguera, en gestiona la borsa de treball i les ofertes de feina, i publica quinzenalment el Butlletí d’Ofertes de Treball de la Noguera. També ha dut a terme el projecte ARRENCA, de foment de l’emprenedoria juvenil, on han participat 6 centres escolars de secundària, 286 alumnes i 12 empreses de la comarca, i el projecte NETWORKING, en què 40 joves van participar en tallers d’àmbit laboral.

 

El Servei d’Habitatge ha fet 177 atencions a joves interessats en ajudes de lloguer i adquisició d’habitatge.

 

En salut i esports, la Mesa de Salut Jove de la Noguera ha ampliat el catàleg a 90 tallers i xerrades per a centres educatius, i aquest 2022 les diferents entitats que conformen la Mesa n’han fet  un total de 363.

 

També s’han organitzat els concursos de cartells i vídeos per prevenir el consum d’alcohol i tabac, i s’han difós a xarxes tallers i formacions en format digital per fomentar hàbits saludables, sobre alimentació, esport, de temàtica feminista i també de LGTBI. Presencialment, s’ha fet una xerrada sobre la multidiversitat per a joves nouvinguts,  un taller per prevenir el suïcidi juvenil i un taller d’autodefensa femenina.

L’Assessoria de Salut sobre temes afectivosexuals, a càrrec de l’associació Antisida de Lleida, ha atès 25 joves.

 

 

En l’àmbit de participació, destaca el projecte JOVA, Joves i Valors, amb 21 pobles adherits i 347 joves participants, i dona assessorament i suport a 27 entitats juvenils de la Noguera.

 

Aquestes dades constaten que les propostes l’Oficina Jove de la Noguera han recuperat la participació dels joves que durant els 2 anys anteriors s’havia vist afectada per la situació de pandèmia i postpandèmia.

 

Infolleida