Canvia el format del Carnestoltes del congre

16/01/2024

La ciutat de Balaguer celebrarà el Carnestoltes del Congre els propers dies 10 i 11 de febrer, amb novetats importants en el format de la festa i amb la intenció d’adaptar-la a les necessitats de les diferents franges d’edat

El Carnestoltes començarà el dissabte dia 10 a dos quarts d’una del migdia, amb un tast d'olla de congre gratuït a la plaça del Mercadal. L’elaboració d’aquest plat anirà a càrrec de l’Associació Dona Rural, les quals mantenen viva aquesta tradició de la ciutat de Balaguer, on el congre era el protagonista a la cuina durant aquestes dates.

Després, a partir de les sis de la tarda i fins les nou del vespre, se celebrarà un ball de disfresses jove al pavelló del Molí de l’Esquerrà. En aquest actuaran els dj’s Edgar Manchado i Hector Ortega de Flash FM, i comptarà amb  concursos, animació, premis i moltes sorpreses més. L’entrada serà gratuïta.

Aquesta activitat substitueix la rua jove i pretén augmentar la participació al Carnestoltes d’un públic més jove i adolescent, ja que durant els darrers anys no participaven ni a la rua de tarda ni a la del diumenge al matí.

A la nit, a partir de les onze, tindrà lloc al pavelló Molí de l’Esquerrà el Concert de Nit amb els  grups de versions locals Ella i Jet Lag, els dj’s Marsal Ventura i Nash, i l’entrada també serà gratuïta. Durant el concert se celebraran els concursos de disfresses individual, per parelles i per grups.

D’altra banda, el diumenge al matí es farà la Rua Infantil del Congre. Aquesta sortirà des del carrer Noguera Pallaresa i anirà fins a la plaça del Mercadal, on es realitzarà el tradicional concurs de carrosses, vehicles a remolc i disfresses de comparses. La rua acabarà amb un espectacle d’animació i show a càrrec de Jorge de la Suerte, amb la corresponent entrega de premis.

Per aquesta edició també s’augmenten les quantitats econòmiques dels premis dels concursos de carrosses, vehicles a remolc i comparses, per tal d’animar a la ciutadania a participar.

Les bases de les diferents modalitats de concursos, premis i formularis d’inscripció es poden consultar a carnestoltes.balaguer.cat.

Infolleida