Castelló de Farfanya comença la instal·lació de la primera comunitat energètica de Ponent

24/03/2022

Castelló de Farfanya ha iniciat la instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques que faran d’aquest municipi la primera comunitat energètica de Ponent. Amb aquesta nova comunitat, es preveu un estalvi de prop del 50%, tant pels equipaments municipals com pels habitatges que en formin part 

Són els primers passos per instal·lar les plaques solars fotovoltaiques a Castelló de Farfanya, unes plaques que faran d’aquest municipi la primera comunitat energètica de Ponent, i una de les primeres de Catalunya. La instal·lació es fa en equipaments municipals i, des d’aquests, es donarà sortida per l’autoconsum per a determinats veïns. 

 

Es preveu, doncs, que amb aquesta comunitat energètica, els habitatges que en formin part, que seran més d’una seixantena, així com els equipaments públics on s’instal·len, tindran un estalvi de prop del 50%.

 

Des del municipi esperen poder començar a treballar amb aquest nou sistema de plaques solars enguany, per tal de poder garantir l’estalvi i la sostenibilitat el més aviat possible.

Ariadna Sanchez Ber