Castelló de Farfanya engegarà la primera comunitat energètica de Ponent 

14/01/2022

La primera comunitat energètica de Ponent, impulsada pel consistori de Castelló de Farfanya, es materialitzarà amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en set equipaments municipals. Segons l’estudi elaborat per l’empresa Km0Energy, els habitatges del municipi que formin part d’aquesta comunitat energètica tindran un estalvi d’entre 189€ i 425€ anuals

Al llarg dels propers mesos, Castelló de Farfanya engegarà la primera comunitat energètica de Ponent, i una de les primeres de Catalunya. Aquest nou projecte es materialitzarà amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en set equipaments municipals, donant tret de sortida, així, a l’autoconsum compartit de l’energia fotovoltaica produïda. 

 

En aquest sentit, i segons l’estudi elaborat per l’empresa Km0Energy, els habitatges del municipi que formin part d’aquesta comunitat energètica tindran un estalvi d’entre 189€ i 425€ anuals. 

 

Des del consistori esperen poder començar a treballar  amb aquest sistema de plaques solars a mitjans d’any, una projecte que s’engloba en el Pla per l’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima que Castelló de Farfanya ha posat en marxa.

Ariadna Sanchez Ber