Castelló de Farfanya presenta un recull fotogràfic del municipi

16/04/2021

Castelló de Farfanya ha presentat el recull “Castelló de Farfanya 1960-1962, Fotografies de Pere Tufet”, un conjunt de 200 imatges sobre el municipi durant els anys 60. El llibre forma part de la sèrie Fem Memòria 

Per tal de preservar la memòria del municipi, Castelló de Farfanya ha presentat el recull fotogràfic “Castelló de Farfanya 1960-1962, Fotografies de Pere Tufet”. Així, el llibre mostra, a través d’un recull de 200 imatges gràfiques, com era el municipi durant els anys 60. 


Des del consistori de la vila consideren molt important la recopilació de material d’aquest tipus ja que permet preservar la història i memòria del poble. 

 

El nou recull sobre Castelló de Farfanya forma part de la sèrie Fem Memòria, contingut del qual ha estat catal·logat per l’Arxiu Comarcal de la Noguera, organisme al que Pere Tufet va fer la donació de les imatges.


L’Arxiu Comarcal de la Noguera treu un nou llibre de la Col·lecció Fem Memòria, aquesta vegada del fons fotogràfic de Pere Tufet i relatives al poble de Castelló de Farfanya durant els anys 1960 a 1962.

A més a més, el llibre inclou una col·lecció molt singular i excepcional, que és un recull de prop de 200 retrats de famílies del poble de Castelló d’aquells anys el qual ha estat documentat amb els noms de casa corresponents.

El llibre, elaborat per Gerard Costa i editat en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, és el segon del projecte Fem Memòria de l’Arxiu té l’objectiu de preservar i conservar la memòria gràfica dels pobles de la Noguera. Actualment s’hi està treballant amb altres pobles i, properament, està previst que surti publicat el llibre de Penelles.

Ariadna Sánchez