Castelló de Farfanya recupera unes pintures de la Guerra Civil 

12/09/2022

L’ajuntament de Castelló de Farfanya ha recuperat un mural, trobat a l’església de Santa Maria de la vila i dibuixat per enginyers republicans, en el que s’hi veuen diversos models d’avions que van participar a la Guerra Civil espanyola. Per la seva conservació, els tècnics van considerar que era millor extreure els dibuixos de la paret de l’església i portar-los al consistori 

És el mural restaurat en el que enginyers republicans van dibuixar diversos models d'avions que van participar a la Guerra Civil espanyola. Els dibuixos, que es van trobar en una paret de l’església de Santa Maria de Castelló de Farfanya, s’han traslladat al consistori per tal de conservar-los millor. 

 

En concret, es tracta de tres models d’avió soviètics gravats a la paret i que s’han pogut conservar en bon estat, malgrat que al mural també s’hi poden observar símbols de la Falange, pintats després de la Guerra. 

 

La recuperació d’aquests dibuixos ha suposat una inversió d’uns 10.000€, que han estat sufragats per les Conselleries de Cultura i Justícia a través de la direcció General de Memòria Democràtica. 

Ariadna Sanchez Ber