Cloenda dels cursos de millora de la memòria

02/02/2018

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Inclusió Social, i l'entitat ASPID Lleida, van organitzar dos cursos de “Millora de la memoria” a Cubells i a Foradada. Aquests dos cursos han tingut una durada de 3 mesos, del 9 d'octubre i al 29 de gener. El últim dia es va fer entrega de certificats i es va valorar molt positivament aquesta experiència en els dos municipis.

 

 El curs "Millora de la memòria" s'ha dissenyat com un programa d'intervenció grupal adreçat a les persones grans interessades a millorar les seves funcions cognitives i a conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. Utilitza un sistema innovador que consisteix en la combinació de tres components com a estratègies per enfortir la memòria: les funcions cognitives, l'activitat física i el funcionament social.

 

Aquest innovador programa s'ha fet per primer cop a la comarca de la Noguera, i se n'han beneficiat 30 persones, 15 de cubells i 15 de Foradada, gràcies a la col·laboració dels respectius ajuntaments i l'Associació de Dones de Cubells, que hi han derivat a les persones que hi han volgut participar.

 

El Pla d'Inclusió Social dels Serveis Socials treballa amb ASPID per donar suport als casals i associacions de gent gran de la Noguera per tal de millorar la qualitat de vida de les persones grans, amb actuacions, projectes i activitats adreçades a aquest col·lectiu.

Infolleida