Constitució de la Taula de Salut Mental de la Noguera

09/10/2018

El dilluns dia 8 d’octubre, en el marc de les celebracions del Dia Mundial de la Salut Mental, es va constituir la Taula per la Salut Mental de la Noguera, a les 19.00 hores, a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, amb la signatura del document d’adhesió de tots els membres.

Des de fa uns mesos un grup format per Hospital Hèstia Balaguer, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Balaguer GSS, la Coordinadora de Salut Mental Terres de Lleida, l'Associació de Salut Mental de la Noguera (Club Social El Porxo), la Federació de Salut Mental, el Centre de Salut Mental Adults de Balaguer GSS, Gestió de Serveis Sanitaris i els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, han treballat per establir les bases per crear la Taula per la Salut Mental a la Noguera.

Aquesta Taula té els objectius de detectar les necessitats del territori en relació amb la salut mental, de sensibilitzar sobre les malalties mentals i lluitar contra l’estigmatització, promoure la salut mental, redactar protocols d’actuació, establir grups de treball per implementar nous programes i serveis, i augmentar la incidència en les polítiques de salut, entre altres.

La Taula estarà gestionada per un grup d’agents participants, format per Càritas Urgell, Creu Roja La Noguera, Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Balaguer (Policia Local i Regidoria de Salut) i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

També compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Departament d’Ensenyament, el Departament de Justícia, el Departament d’Interior, el Departament de Salut, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera.

El programa de l’acte va consistir en la benvinguda a càrrec del director de Serveis Socials, l’alcalde de Balaguer i de la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera. A continuació les tècniques de l’Associació de Salut Mental van exposar el funcionament de la taula, després es va llegir un manifest redactat per part dels diferents serveis, es va signar el document d’adhesió i es va concloure amb una actuació musical de l’Escola municipal de música de l’Ajuntament de Balaguer.
Infolleida