Contacontes per sensiblitzar els infants de Balaguer sobre la discapacitat 

17/06/2019

El Grup de Contacontes d’ASPID s’estrena a la Noguera amb la lectura de la història “La Gota Lota” davant 121 alumnes de les escoles bressol El Patufet i Els Putxinel•lis

El Grup de Contacontes d'ASPID ha dut a terme avui dilluns, 17 de juny, la lectura del conte “La Gota Lota” a les escoles bressol municipals Patufet i Els Putxinel·lis de Balaguer, amb la participació d’un total de 121 nens i nenes. L’experiència vol apropar la normalització de la discapacitat a la infància i, alhora, transmetre als petits diversos valors socials i mediambientals, com ara l’amistat, la igualtat, la capacitat, la normalització, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Aquesta és la primera vegada que aquest projecte es desenvolupa a la capital de la Noguera.

 

Els membres del Centre de Dia d’ASPID han llegit el conte “La Gota Lota”, que explica el trajecte que fa l’aigua des que ens rentem les mans fins que torna a ploure. El missatge de la història és que cal anar amb compte amb l’ús que es fa de l’aigua com a recurs limitat que és.

 

El Grup de Contacontes, creat l’abril de 2015, és format per persones amb discapacitat física d'ASPID que desenvolupen un projecte de sensibilització adreçat a la infància i en el qual, a través de la narració d'un conte, es fomenta l’intercanvi i el contacte entre petits i persones amb discapacitat física. El projecte promogut per ASPID comptà amb el suport econòmic de la Fundación Once.

 

Durant l'any 2019,el grup té previst desenvolupar aquest projecte en 20 escoles bressol municipals de la ciutat de Lleida i de les comarques veïnes, amb la participació d’uns 800 infants de 0 a 3 anys. La iniciativa, que a banda dels beneficis per als usuaris del centre constitueix alhora una activitat lúdica i instructiva per a nens i nenes, es complementa amb endevinalles i cançons infantils.

Infolleida