Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional per acompanyar al professorat i als centres educatius

16/01/2023

A partir d’avui els professionals de l’educació poden contactar amb un grup de 20 persones que gestionaran el suport i assessorament en matèria de benestar emocional

El Departament d'Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional, per tal d’acompanyar als professionals del món educatiu i als centres en la gestió del benestar emocional del seu alumnat. A primera hora d’avui els directors i directores, i els docents d’escoles i instituts han rebut un correu on se’ls informa sobre aquest programa, que els ha de permetre gestionar les diferents situacions que puguin succeir durant el dia a dia dels centres.

 

L’objectiu és acompanyar els docents i d’altres professionals educatius dels centres, oferir-los eines per a la millora del benestar emocional, donar-los suport quan detecten dificultats de gestió emocional amb l’alumnat, i assessorar-los davant de situacions greus que es puguin donar en el centre educatiu. Al mateix temps, es vol facilitar la detecció i la resposta grupal en situacions de risc de malestar, així com promoure actuacions amb impacte positiu en el benestar emocional d’infants i joves.

 

També entra en funcionament un grup de 20 professionals del Departament d'Educació que ha de coordinar i gestionar el programa, format per 2 coordinadors, 17 professionals de l’àmbit de la psicologia i la pedagogia, un tècnic administratiu, així com l’assessorament periòdic per part de persones expertes del sector.

 

El grup coordinador del programa durà a terme atenció telefònica als docents, intervenció en situacions d’emergència, acompanyament als centres, dinàmiques de gestió emocional en grups classe, elaboració de material pedagògic, formació del professorat i eines de gestió emocional per a les famílies.

 

Les persones interessades –equips directius, tutors, docents de cicle superior d’educació primària, ESO i postobligatòria i altres professionals educatius- es poden posar en contacte amb el grup d’acompanyament per al benestar emocional a través de diferents vies:

-Atenció telefònica, de 8h a 19h, de dilluns a divendres: 900841383

-Correu electrònic [email protected]

 

El programa té un pressupost de 800.000 euros finançats pel Ministeri d’Educació.

Infolleida